Η Σχολή ιδρύθηκε το 1976 από την Χριστίνα Σουμή με σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για τις Τέχνες και ειδικά το χορό, την ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων και της έκφρασης μέσα από την κίνηση, παιδιών και ενηλίκων και τέλος την ώθηση των σπουδαστών που διαθέτουν τις ικανότητες για επαγγελματική σπουδή Χορού.

Πρωηγούμενο Λογότυπο Σχολής Χορού

Η εκπαίδευση των σπουδαστών γινόταν χρησιμοποιώντας τους κανόνες της κίνησης, τη χαρά της φαντασίας στον αυτοσχεδιασμό, την καλλιέργεια πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, αλλά και να παρακολουθούν με ενδιαφέρον, οποιαδήποτε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Η χορευτική παιδεία αποσκοπεί στο χτίσιμο γερών βάσεων με πειθαρχία, σεβασμό, ευγένεια, γνώση, υπομονή και αυτοέλεγχο για την κατάκτηση υψηλών στόχων καθώς και την απόκτηση αυτοπεποίθησης, τη γνωριμία με το σώμα και τη βελτίωσή του, την αναζήτηση και ανάδειξη του ταλέντου, αλλά πάνω απ΄όλα την καλύτερη αυτογνωσία.

To 1978 καθιέρωσε τον θεσμό της υποτροφίας.

Οι σπουδάστριες (και ένας σπουδαστής!) που έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις για Επαγγελματικές σπουδές χορού, είχαν 100% επιτυχία!

Τον Ιούνιο του 2019 έδωσε την σκυτάλη της Διεύθυνσης στην κόρη της Ηλεάνα Μπάλλα.

Η Ηλεάνα μετονόμασε τη Σχολή “Dance drops”.

Πιστεύοντας ότι όλοι μας δεχόμαστε μηνύματα απο την εμβρυακή μας ηλικία, συνηδητοποίησε πόσο σημαντικά είναι τα ερεθίσματα που δέχεται ενα έμβρυο και ποσο η εγκυμοσύνη δρα καθοριστικά, οχι μονο στο έμβρυο αλλα και στη σχέση μητέρας –παιδιού.

Έτσι αποφάσισε να εντάξει στα μαθήματα της σχολής prenatal yoga και baby yoga.

Μέσα απο τη σχέση της με το Θέατρο, κατάλαβε ποσο σημαντικό ειναι να μάθουν τα παιδιά απο μικρή ηλικία να δρούν ομαδικά και να μπορούν να εκφράζουν καθε σκέψη και συναίσθημα μεσα απο μια δημιουργική διαδικασία. Έτσι εντάξαμε το θεατρικό παιχνίδι.

Για τα παιδιά που ξεκινάνε το Δημοτικό θελήσαμε να εντάξουμε τα πιο ζωηρά κινητικά μαθήματα, Breakdance, Hip Hop και Bungee Dance προκειμένου να μην υιοθετήσουν εναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Για τους ενήλικες τα νεα είδη είναι τα εξής:

  • Bungee Dance: Ένας πολυ διασκεδαστικός τρόπος να γυμνάζεσαι, χορεύοντας στον αέρα..
  • Aerial Yoga: Περιλαμβάνει και ακροβατικές ασκήσεις, αποσυμπιέζοντας τις αρθρώσεις και αποφορτίζοντας τις εντάσεις απο την σπονδυλική στήλη.
  • Musical: Ένα μάθημα που μας ταξιδεύει στην Χορευτική σκηνή των 40's - 60's.
  • Χοροθεραπεία: Μια θεραπευτική τεχνική που μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τον ενδότερο εαυτό μας.
  • Pilates: Ένα μάθημα που ισσοροπει και δυναμώνει το σώμα.

Τελος, αυτό που επιθυμούμε είναι κάθε άνθρωπος που θα μπαίνει στον χώρο μας, να χαλαρώνει και να επιλέγει να κάνει κάτι για τον εαυτό του που θα ειναι η ανάσα της καθημερινότητας του.