Τα οφέλη της άσκησης σε όλες τις ηλικίες επισημαίνονται διαρκώς από τους γιατρούς. Η άσκηση βοηθά στην αποβολή του άγχους και σ την κοινωνικοποίηση μας, καταπολεμά την παχυσαρκία, βελτιώνει τον ύπνο, καταπολεμά την οστεοπόρωση ενώ βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη μας.

Με λίγα λόγια η άσκηση μάς προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 70 Η ΤΑ 80 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Καθώς μεγαλώνει κανείς, μειώνεται η περιεκτικότητα του σώματός του σε υγρά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το αρθρικό υγρό, που προστατεύει τις αρθρώσεις. Χάνεται πολύ γρήγορα μεγάλο μέρος του μυϊκού ιστού, το οποίο αντικαθίσταται από λίπος, ενώ επιδεινώνεται η κατάσταση των οστών και των μυών.

Οι άνδρες χάνουν αρκετή μυϊκή δύναμη, ενώ οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν βάρος και αποκτούν λίπος που συγκεντρώνεται κυρίως γύρω απ’ τη μέση.

Όσοι συνεχίζουν να γυμνάζονται μετά την ηλικία των 60 είναι λιγότερο επιρρεπείς σε πτώσεις και Είναι πιο ευκίνητοι. «Οσο κι αν ακούγεται περίεργο ο άνθρωπος όταν φτάσει τα 60 δεν θα πρέπει να μειώσει τη φυσική δραστηριότητα, αλλά να την αυξήσει.».

Η άσκηση σε αυτην την ηλικια συμβάλει στην διατήρηση όχι μόνο των κινητικών μας λειτουργιών, αλλά και της όρασης και της ακοής.

Βελτιώνει το καρδειαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα, αυξάνει τη μυϊκή μάζα.

Το μάθημα Wellness Dance for Seniors αποτελεί μια ευγενική και διασκεδαστική μορφή άσκησης, η οποία στοχεύει στην μυική ενδυνάμωση, την ψυχαγωγία και την σωματική έκφραση. Το μάθημα εμπεριέχει στοιχεία τεχνικής Pilates και ήπιας αερόβιας χορευτικής ενδυνάμωσης, τα οποία συνδυαστικά επιτυγχάνουν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα εκγύμνασης, κατάλληλο για τις ανάγκες αυτής της ηλικιακής περιόδου.

Ασκήσεις αντίστασης, ισορροπίας και ασκήσεις εύρους κίνησης αποτελούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προγράμματος. Προσφέρουν ολιστική ευεξία και ενδυνάμωση, η οποία καθίσταται εξαιρετικά σημαντική. Η μουσική και ο ρυθμός του μαθήματος προσφέρουν χαρά και ευεξία, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα διασκεδαστικό πλαίσιο κοινωνικοποίησης.