Η prenatal yoga είναι πολλά περισσότερα από «ένα μάθημα yoga για έγκυες γυναίκες».

Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αλλά και στο έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σου.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που σε προετοιμάζει σωματικά και ψυχολογικά για το πανέμορφο ταξίδι προς τη μητρότητα.

Είναι το ίδιο ωφέλιμη είτε έχεις είτε δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στη yoga.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει και η yoga, μέσα από την άσκηση, τον διαλογισμό και τις αναπνοές, σε βοηθάει να αναγνωρίσεις τη φυσική διαδικασία της γέννας, να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο και το μωρό σου, να νιώσεις καλά και να βιώσεις πλήρως το θαύμα της ζωής και της δημιουργίας.

Οι τεχνικές των αναπνοών γεμίζουν τον οργανισμό με οξυγόνο που χρειάζεται το έμβρυο, και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα στους πόνους του τοκετού.

Άλλωστε, όπως λένε και οι μαίες: “Οι έγκυες γεννάνε με την αναπνοή τους” και εμείς στην prenatal yoga, κάνουμε ακριβώς αυτό: μαθαίνουμε πώς να αναπνέουμε σωστά.

Η prenatal yoga είναι ένα πραγματικό δώρο για εσένα και το μωρό σου, αφού σου χαρίζει μια αίσθηση ευεξίας και ευελιξίας.

Μαζί, θα μάθουμε να ενεργοποιούμε διαφορετικές μυϊκές ομάδες, θα γυμνάσουμε τη σπονδυλική στήλη, θα δυναμώσουμε τη λεκάνη, το ιερό οστό και τα ισχία, ανακουφίζοντας από τους πόνους στη μέση και την πλάτη και προετοιμάζοντας το σώμα για έναν φυσιολογικό τοκετό και μια πιο ομαλή αποκατάσταση.

Η συγκεκριμένη yoga βοηθάει στον έλεγχο του βάρους, ανακουφίζει από τις ζαλάδες και τα πρωινά συμπτώματα αδιαθεσίας, μειώνει τις αϋπνίες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμώντας το πρήξιμο των άκρων και τις κράμπες.

Κατά τη διάρκεια ενός prenatal session, προσπαθούμε να βρούμε τον δικό μας ρυθμό και μαθαίνουμε να κατευθύνουμε την αναπνοή μας, ώστε να διαχειριστούμε τον τοκετό με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τα οφέλη δεν μένουν μόνο στην υποψήφια μητέρα, αφού η yoga για εγκύους συμβάλλει στη βελτίωση του βάρους του εμβρύου και στο να πάρει σωστή θέση για τον τοκετό, ενώ μειώνει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού και επιπρόσθετων επιπλοκών.

Βασική για τη μέλλουσα μαμά είναι η αίσθηση γαλήνης, η χαλάρωση και η αίσθηση εσωτερικού ελέγχου που νιώθει κατά τη διάρκεια και μετά από μια συνεδρία prenatal yoga.

Πρόκειται για μια κατάσταση ηρεμίας που σας προετοιμάζει για τον νέο σας ρόλο ως μητέρα και θα επηρεάσει θετικά την πιο όμορφη σχέση.

Αυτή που τώρα χτίζεις με το μωρό σου.