Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει και προσαρμόζεται κάθε στιγμή. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλές και διαφορετικές αισθήσεις σε φυσικό επίπεδο, αλλά και πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Στις prenatal πρακτικές καλλιεργούμε την ποιότητα της αποδοχής και της προσαρμοστικότητας. Βοηθάμε το σώμα με κίνηση, σώμα και νου με πρακτικές αναπνοής και διαλογισμού.

Η μέλλουσα μαμά, μέσα από τις διαλογιστικές πρακτικές και τον οραματισμό, μπορεί να συνδεθεί με ό,τι συμβαίνει και να έρθει σε συνειδητή επαφή με το μωρό της. Κάθε πρακτική προσαρμόζεται στις ανάγκες της σε όλα τα επίπεδα και στις ιδιαιτερότητες της κάθε μέρας, ώρας, στιγμής.

Η περιγεννητική yoga δεν είναι γυμναστική. Περιλαμβάνει σωματική άσκηση, που έχει την πρόθεση να βοηθήσει το σώμα που αλλάζει συνεχώς, αλλά και να δώσει τα κατάλληλα εφόδια για την περίοδο του τοκετού. Ουσιαστικά φέρνουμε στην επιφάνεια αυτό που το σώμα ήδη γνωρίζει να κάνει, είτε για να προσαρμοστεί, είτε για να ανακουφιστεί από πιθανές ενοχλήσεις ή πόνους.

Πολύ σημαντική είναι η συμβολή των πρακτικών αναπνοής, διαλογισμού και yoga nidra, που καθιστούν την prenatal πρακτική προσιτή και σε μια εγκυμοσύνη με περιορισμούς. Η αναπνοή από μόνη της μπορεί να γίνει θεραπεία, αποδοχή, δύναμη, ανακούφιση, ηρεμία.

Μια Γυναίκα που γνωρίζει τις άπειρες δυνατότητες της Φύσης της, αφήνεται στη μαγεία της. Σε αυτή τη μαγεία απολαμβάνει συνειδητά την περίοδο της εγκυμοσύνης και βιώνει έναν τοκετό εκ των έσω, από την Ψυχή και την Καρδιά της.

Το σώμα μας, σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι η έκφραση της Σοφίας. Ακόμη και αν αποδεχόμαστε μόνο τη φυσική του υπόσταση, είναι ένα μαγικό εργοστάσιο.

Το σώμα της Γυναίκας -του θηλυκού- είναι η πιο μαγευτική έκφραση της Σοφίας. Η δυνατότητα να δημιουργήσει μια νέα ζωή, οι «μηχανισμοί» που το υποστηρίζουν σε όλη τη διαδικασία, είναι ένα Θαύμα.

Κάθε Γυναίκα έχει έμφυτη αυτή τη Σοφία. Ακόμη και εάν δε έχει συνδεθεί συνειδητά μαζί της, η Σοφία υπάρχει είναι Εδώ.

Στους κύκλους της περιγεννητικής yoga καλλιεργούμε τη αυτή την Επαφή, τη Σύνδεση.

‘Ελα να μοιραστούμε το Ιερό ταξίδι στη Μητρότητα!

Με αγάπη και σεβασμό,
Εύα

Σημ. Δεν είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στη yoga