Ενδυνάμωση και υποστήριξη μετά τον τοκετό. Θέσεις και κινήσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους και των κοιλιακών μυών.

Φυσική ενδυνάμωση και εσωτερική θρέψη για τη μητέρα, ώστε να προσαρμοστεί αρμονικά στην αλλαγή των ορμονών, στη νέα ζωή με το μωρό και όλα όσα φέρνει ο νέος της ρόλος στη μητρότητα.

Σύνδεση και παιχνίδι με το μωρό, αφού έχει την επιλογή να μοιραστούν αυτό το χρόνο.

Πρακτικές φυσικής κίνησης, αναπνοής, παιχνίδι και τραγούδι, βαθιά χαλάρωση για τη μαμά και το μωρό.

Μοίρασμα και ανταλλαγή εμπειριών με τις μητέρες στον κύκλο.

Τα μωρά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να έρθουν σε επαφή έξω από το στενό οικογενειακό κύκλο.

Η πρακτική είναι ανοιχτή για όλες τις γυναίκες, ακόμη και για εκείνες που οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να έχουν στη ζωή τους το μωρό τους.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος καλύπτονται όλες οι ανάγκες του μωρού, μπορεί να φάει και να κοιμηθεί ελεύθερα. Τα μωρά που μπορούν να συμμετέχουν είναι από 40 ημερών μέχρι να αρχίσουν να περπατάνε.

Στην postnatal yoga η πρακτική προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε γυναίκα, ώστε να τραφεί μετά τη γέννα σε φυσικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο, να προσφέρει στον εαυτό της Φροντίδα. Η πολύ μεγάλη αλλαγή στη ζωή της –είτε βιώνει για πρώτη φορά τη μητρότητα, είτε όχι, τα ανάμεικτα συναισθήματα, οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών, καθιστούν αυτή τη φροντίδα και τη θρέψη αναγκαία. Η συν-κίνηση με το μωρό δημιουργεί, και για τους δύο, τις συνθήκες για μια βαθιά και συνειδητή σύνδεση. Το ίδιο δημιουργεί και το μοίρασμα με την ομάδα.

Σημ. Δεν είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στη yoga.