Η Άρια Σταματάκη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.

Επίσης, είναι τελειόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Υπήρξε αθλήτρια αγωνιστικής ρυθμικής κατά την παιδική της ηλικία και μοριοδοτήθηκε στα 16 της χρόνια από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Εθνικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης είχε διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό και την κίνηση το 2012, με πρώτο σταθμό το φυτώριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου και φοίτησε για τα επόμενα δύο χρόνια αναπτύσσοντας τεχνική στον κλασσικό και σύγχρονο χορό και τον αυτοσχεδιασμό. Στη συνέχεια, απέκτησε το Επαγγελματικό Δίπλωμα χορεύτριας και καθηγήτριας χορού σπουδάζοντας στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού Μοριάνοβα - Τράστα. Έκτοτε διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, ρυθμό και ρυθμική γυμναστική, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά.

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί ως performer και χορογράφος με διάφορα Φεστιβάλ Τεχνών, όπως το Kera Mia Skini Festiva & Rokas Summer Celebration, Flux Laboratory Athens Project, Compartments Dance Project–Young Artists Festival, 8ο & 9ο Athens Video Dance Project, Duncan DanceSchoolWays Project.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σπουδαίους καλλιτέχνες: Αντώνη Φωνιαδάκη, Mavin Khoo, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Δημήτρη Καμιναρη, Αγγέλα Πατσέλη, Μαρία Κουσουνή, Γιάννης Τσιγγρής και πολλούς ακόμα, αλλά και με κορυφαίες ομάδες χορού ανά τον κόσμο, όπως τους Hofesh Shecter, Batsheva Dance Company-Gaga, Anne Teresa De Keersmaker.